Seksistische opmerkingen, managers die naar hun secretaresse gluren, ooms die hun jonge nichtjes bepotelen; grensoverschrijdend gedrag. Peter was met zijn tekeningen de MeToo-discussie ver voor. In zijn tekeningen worden deze misstanden als altijd feilloos en met vaak wrange humor blootgelegd.


Het Stripschap schrijft: "Deze bundel toont eens te meer aan hoe goed hij keek en feilloos hij zich de gedachtes en gevoelens van mannen en vrouwen eigen wist te maken, zodat hij in één tekening met één regeltje tekst een heel verhaal wist te vertellen. Dat meesterschap gaat gepaard met ijzersterke humor.


Nu verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Aantal pagina's 160

DE "DIKKE" VADER & ZOON

De zeer populaire strip Vader & Zoon verscheen bijna twintig jaar lang dagelijks in Het Parool. De dikke, conservatieve vader in pak en zijn magere, linksgeoriënteerde zoon werden een boegbeeld voor de politieke generatiekloof.


Uit de ruim 4500 Vader & Zoon strips werden de 500 allerbeste uitgezocht voor deze extra dikke Vader & Zoon. 1008 pagina's

WAS IK MAAR THUIS GEBLEVEN

Wie kent het niet: de langverwachte vakantie die in het echt toch een stuk minder idyllisch blijkt? Krakkemikkig verblijf, vies eten, zeurende reisgenoot, de godganse dag stromende regen…


In deze nieuwe bundeling zijn de beste tekeningen van Peter van Straaten over vakantieleed gebundeld. Hij weet daarmee zoals altijd feilloos de pen op de zere plek te leggen.


Verkrijgbaar bij boekhandel, warenhuis en online, 160 pagina's.

MOETEN WE VAKER DOEN

De beste onfatsoenlijkste tekeningen van Peter van Straaten.


Een verzameling eerder gepubliceerd werk aangevuld met enkele 'nieuwe' tekeningen rond het thema seks en relatieproblemen.

Aantal pagina's 160.

NOG IETS TE VIEREN? & HOEZO OUD?

Fraaie gebonden uitgaven van Nog iets te vieren? en Hoezo oud?


Aantal pagina's 160.

LACHEN MET BRIL

Na Lachen zonder bril, wordt het tijd om te lachen mét bril. In Lachen met bril komen alle kenmerkende Van Straaten situaties voor, deze keer niet heel groot, maar op handig meeneemformaat.


Een must voor alle liefhebbers om rustig in de trein of lopend met één hand te bekijken.

Maar: vergeet niet uw bril op te zetten!

MIJN VROUW BEGRIJPT ME NIET, MIJN VROUW HEEFT ME DOOR

Mijn vrouw begrijpt me niet, mijn vrouw heeft me door is het negende deel in de serie themabundelingen van Peter van Straaten. Van de eerste uit de serie, Roken Neuken Drinken, tot en met de meest recente, Niet doen opa en Rondje voor de hele zaak, werden tienduizenden exemplaren verkocht.


Mijn vrouw begrijpt me niet, mijn vrouw heeft me door barst natuurlijk weer van overspel, treurige echtparen en ongemakkelijke man-vrouw-verhoudingen, maar ook gelukkige huwelijken uit het Van Straaten-universum komen voorbij.

AAN DE LAATSTE ROKER

Poëziekenner Henny Vrienten selecteerde voor deze bloemlezing de beste gedichten over roken en rokers.

En wie kan de roker beter portretteren dan Peter van Straaten? Van zijn tekeningen over stiekeme en trotse rokers, blowen en post coïtale sigaretten, zou je spontaan zin krijgen om er zelf eentje op te steken.

Peter van Straaten is zowel schrijver als tekenaar. Twee vakgebieden die samenvallen in de columns die wekelijks gepubliceerd werden op de Achterpagina van NRC Handelsblad. In Over tekenen zijn de beste columns over zijn métier bijeengebracht, maar ook een ander geliefd onderwerp komt aan bod, de natuur.

OVER TEKENEN EN OVER DE NATUUR

In Niet doen opa legt Peter van Straaten netelige misverstanden tussen grootouders en hun kleinkinderen op de hem kenmerkende meesterlijke wijze bloot.


Deze generatiekloof werd niet eerder zo opgewekt getrotseerd.

In Rondje voor de hele zaak zijn de grappigste dronken lorren, woedende echtgenotes en barwijsheden verzameld.

RONDJE VOOR DE HELE ZAAK

NIET DOEN OPA

Uitgave in een groot formaat, afmeting 38 x 31 cm, vandaar 'Lachen zonder bril'.


Het werk van Peter van Straaten verscheen al in diverse formaten, van postzegel tot kalender, maar nog nooit eerder op REUZENFORMAAT.


In 'Lachen zonder bril' ligt de nadruk op de grafische kwaliteiten van de tekeningen van Van Straaten.'

De tekst en de tekeningen vormen een mooi geheel. Onderwerpen zijn onder meer man/vrouw-relaties, het cafe, ouders-kinderen, ouderdom en werk.


Geestig, tegelijkertijd ontroerend en vaak van een weergaloze troosteloosheid en melancholie die goed uitkomen in Van Straatens kenmerkende tekenstijl.


Aantal pagina's 143

LACHEN ZONDER BRIL

In Schande zijn de beste en onfatsoenlijkste tekeningen van de afgelopen jaren gebundeld in 'poesiealbum'-uitvoering.


Om discreet in te gluren!


SCHANDE

Deze nieuwe bundel van Peter van Straaten bevat de allerbeste restauranttekeningen, met grofgebekte obers, anorectische tafeldames en frauduleuze wijnkenners in de hoofdrol.


Heeft het gesmaakt? verschijnt als zesde deel in de succesvolle serie themabundelingen van Van Straaten.


Peter van Straaten is heer en meester als het gaat om het verbeelden van Hollands leed. In Weet mama hiervan? laat hij op zijn onmiskenbaar subtiele wijze de gapende generatiekloof tussen hopeloze ouders en hun verveelde pubers zien.


Met een lichte kieteling van zijn pen haalt hij een hele opvoeding onderuit en legt op Van Straatiaanse wijze pijnlijke misverstanden bloot.

HEEFT HET GESMAAKT?

WEET MAMA HIERVAN?

Peter van Straaten vierde triomfen met Lust, waarin zijn erotische tekeningen zijn gebundeld. De gelijknamige tentoonstelling was tot januari 2007 te zien in De Kunsthal te Rotterdam en daarna in het Musée de l'érotisme in Parijs.


De liefhebbers van het werk van Peter van Straaten weten wat zijn drie favoriete onderwerpen zijn. Gemakshalve zijn de beste tekeningen op deze gebieden in één bundel samengebracht. Roken Neuken Drinken speelt zich grotendeels af rondom het bed en de fles: de ideale combinatie voor verwarring, misverstanden en ontluistering.


ROKEN NEUKEN DRINKEN

HOU OP HARRY!

De allerbeste tekeningen over het wel en wee op de werkvloer.


In Hoe was je dag, schat? komen alle mogelijke verwikkelingen op de werkvloer aan het bod, het terrein van ongeïnteresseerde managers, rondborstige secretaresses en frauduleuze graaiers.


Het ideale cadeau voor iedereen met een kantoorleven.


Nu verkrijgbaar bij de boekhandel en online € 10,00

HOE WAS JE DAG, SCHAT?

HERUITGAVE VAN "UIT M’N HOOFD"

‘De titel van dit boek moet letterlijk genomen worden. Het leek mij boeiend om na te gaan hoeveel en hoe nauwkeurig ik de dingen van vroeger uit mijn herinnering kon tekenen. Uit mijn hoofd wil zeggen dat ik geen foto’s heb geraadpleegd, noch dat ik naar de plaatsen, die ik getekend heb, ben teruggegaan. (…) De lezer mag het allemaal vergelijken en controleren. Ik durf niet.’

Aldus Peter van Straaten over de uitgave Uit m’n hoofd. Uit deze volledig getekende weergave van destijds blijkt het fenomenale visueel geheugen van Van Straaten. We zien de jaren die de tekenaar in Arnhem en Amsterdam doorbracht in beeld gebracht aan de hand van zijn favoriete plekken en de mensen die hij daar zag, de kamers die hij bewoonde, zijn hospita’s en jeugdliefdes. Uit m’n hoofd is een beeldschoon tijdsdocument dat nu in nieuwe uitvoering eindelijk opnieuw leverbaar is.

DAN KRIJG JE DAT WEER

IN DUIZEND-EN-EEN TEKENINGEN


Dit boek is een groot overzicht van alle thema’s die in het werk van Peter van Straaten de revue passeerden. In maar liefst 1001 tekeningen uit de Zeurkalenders van de afgelopen jaren zien we alle geliefde Van Straaten-personages langskomen. Van gefrustreerde grootouders tot overspelige echtgenoten, en van hitsige pubers tot jonge koppels met goede voornemens.


Recensie Stripschap: "..dat maakt het de lezer mogelijk steeds weer opnieuw om dezelfde soort tekening te lachen alsof dat voor het eerst was. Dat vergt een meesterverteller. En dat was Van Straaten."

 

Bij de boekhandel & online, aantal pagina's 256, Prijs € 19,90

November 2019

Heruitgave van Weet mama hiervan? voor slechts € 10,00.

Een leuk idee voor in de schoen of onder de kerstboom.


Peter van Straaten is heer en meester als het gaat om het verbeelden van Hollands leed. In Weet mama hiervan? laat hij op zijn onmiskenbaar subtiele wijze de gapende generatiekloof tussen hopeloze ouders en hun verveelde pubers zien.


Met een lichte kieteling van zijn pen haalt hij een hele opvoeding onderuit en legt op Van Straatiaanse wijze pijnlijke misverstanden bloot.


Bij de boekhandel & online, 160 pagina's, Uitgeverij Rainbow

WEET MAMA HIERVAN?

LACHEN MET BRIL


De beste tekeningen van Peter van Straaten over (niet) oud worden, roddels, liefde, jaloerse echtgenoten en andere typische Van Straatenthema’s.

Ideaal kado voor in de schoen, klomp, zak of onder de kerstboom!


Bij de boekhandel & online, hardcover,

144 pagina's, november 2020 Uitgeverij Rainbow

PETER VAN STRAATEN

PETER VAN STRAATEN

THUIS


De geliefde personages in de tekeningen van Peter van Straaten bevinden zich steevast in herkenbare situaties. De kracht zit ’m ook in de vertrouwde locaties waar alles zich afspeelt. De plek die in Van Straatens werk verreweg het meeste terugkeert bevindt zich in en om het huis.


Of het nu een eerste poging tot koken is in de keuken, hitsige tieners in de slaapkamer of een echtpaar dat in de woonkamer de zoveelste fles wijn opentrekt. In Thuis maken we als het ware een rondgang door het huis aan de hand van de mooiste en leukste tekeningen.


Verkrijgbaar in boekhandel, warenhuizen en online. ISBN 9789463361651 - gebonden. Aantal pagina's 160. Prijs € 24,50